Cloud Object Storage

De veiligste toevoeging aan je backup

Cloud Object Storage

Als je weet dat bijna 80% van de MKB bedrijven binnen nu en 5 jaar slachtoffer wordt van een cyber aanval, is het van belang dat je nu al maatregelen neemt. Naast optimale aandacht aan het voorkomen hiervan, is ook een herstelplan nodig. Het Nationaal Cyber Security Centre (NCSC) heeft op haar site een Incident-responsplan beschikbaar. Wij focussen ons even op een ultieme herstelmethode in het geval je toch slachtoffer bent geworden en een beroep moet doen op je restore.

Naast het feit dat je backupnetwerk en -systemen correct beveiligd zijn, wil je gewapend zijn en te allen tijde een beroep kunnen doen op een veilge backup. In de 3-2-1-1–0 methodiek is dat het laatste redmiddel. Waar dat vroeger bijvoorbeeld met een tape unit of verwisselbare USB disk ging, gebeurt dat tegenwoordig met een zogenaamde Immutable Backup.

 

Hoe werkt dit?

Op een veilige datacenter locatie in Nederland, bieden we S3 compatible storage beschikbaar: dit noemen we een Cloud Object Storage bucket. Deze bucket krijgt een eiegenschap mee, dat deze na beschrijving, nooit meer gewijzigd kan worden: door niets of niemand, ook niet door jezelf als administrator. Dit noemen we Immutable (onveranderlijk). Op dat moment staat er een Immutable Bucket tot je beschikking, die kan worden gebruikt door Veeam.

Je configureert Veeam met een extra backupjob naar deze bucket en automatisch wordt er dagelijks een optimaal beveiligde backup gemaakt van je omgeving.

De storage techniek hierachter is gebaseerd op Object Storage vanuit een S3 compatible Cloud omgeving. Ziehier Cloud Object Storage!

Geschikt voor het maken van backups vanuit bijvoorbeeld Veeam; niet voor het aanbieden van een extra netwerkshare. Daarvoor is Block Storage nodig, ofwel een Cloud NAS oplossing.

 

Terug naar Cloud Object Storage en Immutable Buckets. Volg je het nog? Het mooie is, het is eigenlijk heel simpel: heb je (of wil je) een Veeam oplossing koppelen aan deze extra backup, dan bestel je eenvoudig een Cloud Object Storage abonnement voor de door jou gewenste grootte. Dat gaat in stappen van 1 TB of in bundels van 5 tot 50 Tb ineens. Je neemt deze per maand af en je verbruik wordt automatisch doorbelast.

Het kost slechts 19,00 ex BTW per TB, dus voor de kosten hoef je het zeker niet te laten.

Hou er rekening mee dat de hoeveelheid data die je nodig hebt, ruim 2x zo groot is als je lokale backup. Dat komt door het mechanisme dat niet alleen gebruikte storage maar ook verwijderde storage voor 30 dagen wordt meegerekend. Vandaar.

Wil je meer weten hierover, bel dan met een van onze adviseurs hierover!

 

  • Bestseller van 2023
  • Beschermd tegen cryptovirus
  • Veilig in Nederland
  • Ongelimiteerde groei

Veeamshop Cloud oplossingen

Backup

Veeamshop is gespecialiseerd in de bescherming van jouw data ongeacht of hij op locatie of in de cloud staat. Op basis van bewezen backup 3-2-1-1-0 methodiek bepalen we samen met jou wat de beste beveiliging is voor jou data. Hiervoor maken we altijd gebruik van Veeam software en combineren dat met onze Cloud Object Storage.

CloudBackup365: dé Microsoft Office 365 Backup

Microsoft Office 365 maakt het mogelijk maakt dat jouw medewerkers overal te wereld kunnen (samen)werken alsof ze op kantoor zijn. Een essentieel onderdeel ontbreekt echter en dat is de back-up van deze data. Met onze CloudBackup365 oplossing zorgen we ervoor dat de Exchange (e-mail), Teams, OneDrive en SharePoint data van jouw medewerkers veilig is tegen dataverlies en ransomware.